TÜRKİYE'DE İLK VE TEK!

81 İLİN BİNLERCE ÇEŞİT YİYECEK VE İÇECEKLERİ BURADA!

Ülkemizin en özgün, kaliteli ve lezzetli ürünlerini tadabileceğiniz, satın alabileceğiniz ve lezzet deneyiminiz hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz her şeyi modern ve hijyenik ortamda tek bir çatı altında toplamak istedik.

Aslında fikrin arkasında lezzete ve dünyanın en eşsiz bölgesi olan Anadolu’nun yemeklerine ve Türk Mutfağına olan tutkumuz var. Türk Lezzet Müzesi’nin konsepti; 1,5 yıllık araştırma ve planlama döneminin ardından 2016 yılında olgunlaştı. En köklü ve en az çeyrek asırdır Türk lezzetlerine emek vermiş yöresel lokanta markalarını ve her yörenin kaliteli ve lezzet garantili ürünlerini satan dükkanlarını araştırdık. Bu markaları bir müze anlayışı ile bir araya getiriyoruz.

Türk Lezzet Müzesi, büyük bir heyecan ile Türkiye’deki ilk yerini İstanbul’da 42 Maslak’ta açıyor. Alkollü bir mekanda, yöresel ev yemekleri, kebaplar, baharatlar, peynirler, zeytinyağlılar ve hamur işleri de dahil olmak üzere geleneksel mutfağımızı oluşturan lezzetlerin merkezi olmak istiyoruz. Bu merkeze müze demek istedik çünkü aynı zamanda Türk gastronomisi üzerine uluslararası bir algı oluşturmak hedefi içindeyiz.

Gerçek Türk Lezzetleri Müzesi

Türk Lezzet Müzesi, sadece bir yeme-içme alanı değil aynı zamanda bir hasret giderme alanı olacak.

İstanbul’da Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanlar yaşıyor. Bu insanlar, memleketlerinin mutfağına duydukları özlemi, bu alandaki mekanlarda giderecekler.

Örneğin “Dobo” yemek için Mardin’e gitmenize gerek kalmayacak. Tüm köklü, geleneksel ve yöresel lezzetler, babadan oğula geçmiş olan ustalıkla beraber Türk Lezzet Müzesi’nde yerini almış durumda.

Geleneksel ve Yöresel lezzetlerimiz dünyada bilinmeli!

Tarıma ilk geçen coğrafyada, 7 bölgenin, dağların, denizlerin ve ovaların bereketiyle yoğrulmuş lezzetlerin sofrasındayız Türkiye’de.

Türkiye’nin gastronominin başkenti olması yolunda ilk adımı attık. Sürdürülebilir turizmin yükselen kolu olan gastronomiyi, kalkınmamız için verimli bir araç olarak görüyoruz ve lezzetli keşifler için dünyanın gözünü Türkiye’ye çevirmek için çalışıyoruz.

Kadim Türk kültürlerinden gelen tatları ve Anadolu mutfağının eşsiz zenginliğini paylaşacağımız bu dev platformu oluşturduk.

Tek katta 6.600 m²

Türkiye'nin farklı yörelerine ait 36 adet lokanta ve dükkan